Egy tizenöt éves lány mellkason lőtte öccsét a nagyapjuk légfegyverével Kiskunfélegyházán

2020. február 16., 11:48

Szerző:

Mellkason lőtte tizenkét éves öccsét egy tizenöt éves lány a nagyapjuk légfegyverével Kiskunfélegyházán. A kisfiú életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség. Hozzátették: az eset még júniusban történt, de most fejezték be az ügy vizsgálatát.

Az eljárás során kiderült, hogy egy kiskunfélegyházi tanyán a kislány a nagyapja légfegyverével játszott, miközben véletlenül meghúzta az elsütőbillentyűt, és mellkason lőtte öcsét, akit az anyja vitt a Bács-Kiskun Megyei Kórházba.

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a tizenöt éves lányt, gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az ügyet átadták az ügyészségnek.

A nagyapával szabálysértési eljárást indítottak, mivel megszegte a tárolási szabályokat. Pénzbírságot szabtak ki rá, amit be is fizetett.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.