Lefújták, hogy a Balaton Soundon is sorozatban vetítsék az Orbán Viktorból hőst faragó kisfilmet a koncertek között

2019. július 4., 15:13

Szerző:

Idén 143 ezer fesztiválozó tapasztalhatta meg a 80-as évek hangulatát, mikor a soproni Volt Fesztiválon a nagyszínpadi koncertek közötti szünetekben sorozatosan levetítették a Terror Háza által készített kisfilmet, ami Orbán Viktort kitüntetett szerepeben mutatja be, ahogy az orosz csapatok kivonását követeli.

Csütörtökön a fesztivált szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. szóvivője elmondta az Indexnek, hogy

az eredeti tervekkel ellentétben nem fogják leadni a kisfilmet a Balaton Soundon.

Elkészült ugyanis a kisfilm második része Kozma atyával, ezt fogják vetíteni. A Sziget Fesztiválon egyébként sem adták volna le, ott fotókiállításon emlékezne meg a Terror Háza a rendszerváltás harmincadik évfordulójáról.

Vidám percek a Balaton Soundon
Fotó: Youtube

A kisfilm nem csak a fesztiváli környezetben volt nehezen magyarázható, ugyanis a történelmi tényeknek is nehezen feleltethető meg, ahogy Orbán kiemelték. Az orosz csapatok kivonulása ugyanis már megkezdődött, mikor Orbán azt követelte Nagy Imre újratemetésén.

Gerendai Károly, a fesztiválokat szervező cég tulajdonosa politikai hangulatkeltésnek nevezte a videó kritizálását. Hozzátette, hogy szerinte sincs helye politikai tartalmak terjesztésének egy fesztiválon, de a kérdéses felvételt nem tartotta annak.