Lebuktatta a móri gyilkosokat, a 25 milliós nyomravezetői díj helyett rajta akarnak behajtani 180 ezret

2018. október 31., 11:17

Szerző:

Hiába volt oroszlánrésze Szebenyi Istvánnak a nyolc emberéletet kioltó móri bankrablók kézrekerítésében. A 25 millió forintos nyomravezetői díjat nem kapta meg, sőt, tőle követel 180 ezer forintot a végrehajtó – írja a Blikk.

Szebenyi volt az, aki 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával. Rögtön értesítette a rendőrséget, ezután nem sokkal később a rendőrök elkapták Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet.

– Ha én akkor nem találom meg az erdőben ezeket a tárgyakat, a rendőrség még ma sem tudná, kik a magyar kriminalisztika legbrutálisabb bűncselekményének elkövetői. Ezekről a tárgyakról vettek ugyanis DNS-mintát, amely elvezette őket először Nagy, akié a táska volt, majd elkapták a társát is. Köszönet helyett évekig tartó meghurcoltatást kaptam. A nyomravezetőnek járó huszonötmilliót sem adták oda. Hiába fordultam a bírósághoz, elvesztettem a pert, mert a pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ezek szerint az, hogy általam jutottak a zsaruk a perdöntőnek számító maradványokhoz, nem számít

– nyilatkozta a férfi. Elmondása szerint kapott egy értesítést a végrehajtótól, hogy fizessen be 180 ezer forintot perköltség címén. 

– Biztos, hogy nem fizetek: nem állok úgy anyagilag, másrészt meg felháborítónak tartom ezt az eljárást. Elképesztő, ami történik, rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha rajtam keresztül látja, mi jár viszonzásképpen

– tette hozzá az amatőr régész.

Weiszdorn Róbert 2011. november 3-án a a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermében
Fotó: MTI/Marjai János

2002. május 9-én az Erste Bank móri fiókjában nyolc emberéletet követelő bankrablást hajtottak végre. A bankfiókban Weiszdorn rálőtt rá a biztonsági őrre, és miközben ő kiállt a fiók elé elküldeni azokat, akik beléptek volna, Nagy a fiók ügyfélterében hét embert lőtt agyon. Nagy 2007. július 123-án, még még a bírósági tárgyalás előtt öngyilkosságot követett el a börtöncellájában, Weiszdorn jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.