Lebuktak az MSZP-s plakátokat tépkedő fideszes aktivisták, rongálás és lopás miatt büntetőeljárás indulhat ellenük

2019. május 25. 20:00 - szerző: Ágoston Zoltán

Az MSZP-Párbeszéd több tucat plakátjával és 41 műanyag hirdetőtáblájával buktak le a Fidesz győri aktivistái, akiket tetten értek, hogy nem sokkal a kihelyezésük után letépik az ellenzéki párt plakátjait, és elhajtanak egy Fidesz-matricát viselő furgonnal – derül ki Pollreisz Balázsnak, az MSZP győri elnökének a Facebook-videójából.

A politikus szerint Győrben az EP-választási kampány alatt valaki  végig tépkedte a pártszövetség plakátjait, amint felragasztották őket, azonnal elkezdtek eltűnni. Péntek este két állampolgári bejelentés is érkezett arról, hogy öt ember furgonnal járja a várost. Szombat hajnali háromnegyed egy körül aztán az MSZP-sek összefutottak a furgon fideszeseivel az Ipar utca magasságában. Szóváltás tört ki közöttük, mert a fideszesek éppen tépkedték a frissen felragasztott, még nedves plakátjait, Pollreisz Balázs pedig hívta a rendőrséget. Ekkor találták meg a Fidesz-matricát viselő furgonban a 41 műanyag hirdetőtáblát, illetve az MSZP-Párbeszéd és más ellenzéki pártok plakátjait. A rendőri intézkedés során a plakáttépkedők elismerték, hogy a Fidesz aktivistái.  Mivel a rongálás meghaladja az ötvenezer forintos értéket, nem szabálysértésről, hanem bűncselekményről van szó – hangsúlyozta Pollreisz Balázs, hozzáfűzve:

– Tetten értük a Fideszt Győrben, hogy  bűncselekményt is képes elkövetni azért, hogy a választásokon a lehető legjobban próbáljon meg szerepelni.

A fideszes aktivisták elismerték azt is, hogy utasításra tépkedték az ellenzéki plakátokat, ezért pedig Pollreisz Balázs szerint Borkai Zsolt győri polgármester, a Fidesz városi elnöke viseli a felelősséget, és méltatlanná vált a város vezetésére. 

(Az Index nyomán)