Lebukott a közmédia, amikor a rezsiutalványokhoz keresett megfelelő nyugdíjas megszólalókat

2019. augusztus 26., 19:00

Szerző:

Két MTVA-s e-mail is eljutott a Gulyás Márton ellenzéki aktivista által vezetett Partizán szerkesztőségéhez, amiben riportalanyokat keresnek az aznapi híradóikhoz. A levelek annak írásos bizonyítékai, hogy a közmédia tudatosan keres a kormánypárti üzeneteket erősítő megszólalókat még a hétköznapi emberek között is. Bevett gyakorlat ugyanis, hogy fideszes finanszírozásű "szakértők" szólalnak meg, erősítve a propaganda narratíváját.

A belső levél egyike az őszi rezsiutalványokhoz keresett nyugdíjas megszólalót, a másik pedig a méhészek részére nyújtott támogatásról szóló anyaghoz keresett látványosan elégedett méhészeket.

A Partizán telefonon megkereste álnéven együttműködést színlelve a levelet kiküldőő H. Katinkát, akitől megerősítést nyert, hogy a Híradóhoz keresnek megszólalókat, és hogy bár már épp nem aktuális a levél, de mivel lesz még számos anyag a rezsiutalványokról, tartsák talonban az állítólagos riportalanyokat.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.