Leállt a távfűtés 6500 szombathelyi lakásban

2019. január 28., 12:01

Szerző:

Nem üzemel a távfűtés 6500 szombathelyi lakásban és 170 közületi fogyasztónál műszaki hiba miatt - tájékoztatta a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense hétfő délelőtt az MTI-t.

A kimaradás a Vízöntő utcai kazánház területén lévő távvezeték kilyukadása miatt történt. A távhőszolgáltatás átmeneti szünetelése Oladi lakótelepet, a Derkovits városrészt, valamint a Paragvári, a Petőfi, a Szabolcs Zoltán és a Kiskar utcákat érinti.

A szolgáltató szakembereinek már sikerült körülhatárolniuk és feltárniuk a kilyukadt vezetékrészt, de a hiba elhárítása több óráig is eltarthat.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.