Leállíttatta a katasztrófavédelem Bige László szolnoki üzemét

2019. június 7., 15:58

Szerző:

A katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét, és még az úton lévő kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk – tudta meg a 24.hu.

A portál értesülését megerősítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is.

„A hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel az említett üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését”

– válaszolták a 24.hu érdeklődésére. Részleteket azonban nem árultak el, sem azt, hogy mi az a konkrét szabálytalanság, ami miatt le kellett állítani az üzemet.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa
Fotó: Balázs Attila

 

A Bige Holding Csoport tulajdonosa, Bige László Magyarország ötödik leggazdagabb embere. Ő egyúttal a hazai legnagyobb műtrágyagyártó is. A vállalkozót nemrég gyanúsítottként hallgatták ki a nyíregyházi rendőrkapitányságon, két napig őrizetben is volt.

A milliárdossal szemben sokasodó hatósági akciók hatására elindultak a találgatások arról, hogy kinek állhat érdekében a műtrágyabirodalom romba döntése és megszerzése. A szóba jöhető befektetőkről a Forbes készített egy összeállítást.