Lázár János a legesélyesebb a Magyar Teniszszövetség élére, de Rogán Cecília is labdába üthet

2020. június 2., 13:06

Szerző:

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) június 12-i közgyűlésén lesz esedékes az új elnök és a küldöttség megválasztása. Az új vezetésnek egy komoly gondokkal küszködő szervezetet kell átvennie, az MTSZ még hivatalban lévő elnöke, Szűcs Lajos, aki fideszes országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségét kérte a konszolidációhoz, miután 3,5 milliárd forintos állami forrásra van szükségük az életben maradáshoz.

Eddig egy jelölt van az MTSZ elnöki pozíciójára, Bardóczky Kornél, korábbi Davis Kupa-játékos.

A Népszava információi szerint a szövetség megújulását szorgalmazók nem zárkóznak el az elől sem, ha a közeljövőben olyan elnökjelölt merül fel, aki a gazdasági és politikai életben otthonosabban mozog.

A lap úgy tudja, hogy

a kormány ismét politikust látna szívesen az MTSZ élén, Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánosra, a Miniszterelnökséget korábban vezető miniszterre bízná a szövetség vezetését.

Lázár jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos.

Fotó: Facebook/Lázár János

A Nemzeti Sport ugyancsak a lehetséges elnökjelöltek között említette Lázárt keddi cikkében.

Az elnökségi tagságra, netán az egyik vezető tisztségviselői pozícióra is esélye lehet Rogán-Gaál Cecíliának - véli a 24.hu. A kabinetirodát vezető Rogán Antal korábbi feleségéről tavaly szeptemberben, a Városmajorban működő Budai Tenisz Centrum (BTC) bérlő-üzemeltető váltása kapcsán írták, amikor a felügyelőbizottság tagja lett.

A Magyarország Szépe szégpségverseny válogatója Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ex-miniszterfeleség, aki korábban Balatonbogláron versenyszerűen teniszezett, és a Facebook-oldalának tanúsága szerint teniszedzői tanulmányokat folytatott a Testnevelési Egyetemen, a válása előtt került be a BTC-t bérlő-üzemeltető cégbe, az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-be. Az ügylet mögött – vagyis hogy a központ új üzemeltetője Bessenyei István, a Rogán család akkori főbérlője, Sarka Kata férje lett – valójában Rogán-Gaál Cecília állt, akit azóta napi szinten látnak megfordulni Budapest legmodernebb teniszcentrumában.

 
 
 
View this post on Instagram

#tenisz

A post shared by Rogán-Gaal Cecília (@rogancecilia) on

 

A 24.hu kereste Rogán Cecíliát, de nem kaptak választ arra a kérdésünkre, hogy vállalna-e bármilyen tisztséget a teniszszövetségben.