Sokat gondolkodott, de Lázár János nem akar Hódmezővásárhelyen a Fidesz polgármester-jelöltje lenni ősszel

2019. július 5., 06:05

Szerző:

A honlapján tette közzé Lázár János, hogy nem vállalja el, hogy Hódmezővásárhelyen polgármester-jelölt legyen - írta az Index. Hosszú írásában egyebek mellett azt írta, nagy megtiszteltetés számára a jelölés, volt hát min gondolkodnia az elmúlt napokban.

Azt írta, Hódmezővásárhelyen valóban változásra van szükség, "még a polgármester úr hívei sem tagadják, hogy a város ma egy helyben topog". Hódmezővásárhely mára lefagyott, úgyhogy neki, Lázárnak is van dolga azzal, hogy "Hódmezővásárhelyt újraindítsuk, és a város visszatérjen ahhoz a fejlődéshez, ami Almási polgármester úr halálával megszakadt", véli.

Lázár ezután hosszan ír az eddigi politikai eredményeiről, és közli: hisz abban, hogy polgármesterként most ismét a város hasznára tudna lenni, sőt, sokat tanult a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről, így most még jobb vezetője tudna lenni a városnak, mint korábban, írta.

„Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért. Pedig az elmúlt időszak közvélemény–kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna” - írta Lázár.

Fotó: Facebook/Lázár János

Ezután rátér arra, hogy Márki-Zay Péter jelenlegi polgármester őt tette meg fő ellenfelének, ez pedig két következménnyel is járt: kettészakadt a város.

"Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény. A vásárhelyi polgárháború kirobbantásával a jelenlegi polgármester akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter". 

Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni - tette hozzá Lázár.

Hiszek azonban abban, hogy ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt. Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen. Éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években.