Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Pesti Srácok bemutatja: a menekültrugdosó László Petra portréfilmet forgatott az 1982-ben kitüntetett Stefka Istvánról

2019. november 7. 23:45 - szerző: 168 Óra

„László Petra és férje, László Gábor úgy döntött, portréfilmet forgat Stefka István újságíró, portálunk lapigazgatója kalandos és tanulságokkal teli életéről.

1956 - Pesti srácok emlékpark nyílt a Józsefvárosban Stefka István a Pesti Srácok emlékpark megnyitóján, 2016-ban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Öreg című filmet pénteken fél hattól mutatjuk be a Premier KultCafé (korábban Vörösmarty) moziban, a fővárosi Kálvin tér sarkán (a Baross utca 1. szám alatt). A bemutató után Túléltük hát, bár igénybe vett címmel pódiumvitát rendezünk a Kádár-kor légköréről és

a diktatúrában való túlélés-etikus érvényesülés lehetőségeiről Selmeczi Gabriellával, a budaörsi Fidesz alapítójával,

Alexa Károly irodalomtörténésszel, a diktatúrában meghurcolt Mozgó Világ szerkesztőség egykori helyettes vezetőjével és Horváth Attila alkotmánybíróval, egyetemi tanárral, a rendszerváltás ikonikus szervezete, a Független Jogász Fórum alapító tagjával.

A moderátor Huth Gergely lesz; a beszélgetésben természetesen a bő háromszor negyedszázadot maga mögött tudó főhős, Stefka István is részt vesz" – adta hírül a Pesti Srácok, amely pogácsával, ásványvízzel és egy pohár pezsgővel kedveskedik vendégeinek.