Lapajánló – Sírjai domborulnak

Az e heti 168 Óra címoldalán Petőfi Sándor látható. A lánglelkű költő egyesek által feltételezett földi maradványait vagy azok egy részét nagy pompával temették el a Kerepesi temetőben. Az ünnepségen tudósítónk is jelen volt.

2015. július 22., 12:30

Az e heti 168 Óra címoldalán Petőfi Sándor látható. A lánglelkű költő egyesek által feltételezett földi maradványait vagy azok egy részét nagy pompával temették el a Kerepesi temetőben. Az ünnepségen tudósítónk is jelen volt.

Rezsiblöff: ez a címe a Hegedűs Miklóssal készült interjúnak. A GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója pontról pontra bebizonyítja, amit ma már mindenki a zsebén érez: hogy a rezsicsökkentést sokszorosan fizetjük vissza valamennyien.

Az elmúlt időszak egyik meglepő híre volt, hogy Budapest hivatalosan is jelentkezett a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. A kormány, az Országgyűlés egy emberként állt a főváros vezetése mellé, diadalmas tervek láttak napvilágot egy nyereséges olimpiáról, amely majd felvirágoztatja az országot. Holdbéli olimpia című cikkünkben szakemberek sora nyilatkozik, rámutatva, hogy ezek az elképzelések mennyire elrugaszkodtak a valóságtól.

Ezen a héten is folytatjuk a márciusban kezdett, Mester Ákos cikke nyomán kibontakozott vitát az érzelmi nagykoalícióról. Ripp Zoltán politológus legfontosabb következtetése az, hogy csak egy rendszerellenes koalíció vezethet ki a zsákutcából.

Meghalt Koltai Tamás. A kitűnő színikritikusra, a bátor közéleti publicistára, munkatársunkra emlékeznek lapunkban a színházi és zenei élet nagyjai, rá emlékszik a barát és pályatárs Mészáros Tamás, és rá emlékszik a szerkesztőség is, közreadva utolsó, nekünk írott cikkét.

Zubornyák Zoltán színész-rendező immár öt éve Londonban él. Pályájának változásáról, döntésének okairól kérdeztük őt a vele készült interjúban, valamint arról, hogyan látja a mai magyarországi helyzetet.

Hatvan éve halt meg emigrációban korának egyik legismertebb komikusa, Szőke Szakáll, akit az utókor leginkább a Casablanca című film felejthetetlen főpincéreként őrzött meg emlékezetében. Az ő pályáját rajzolja fel cikkünk, kitérve arra is, hogy rövidesen megjelennek a színész emlékiratai magyarul.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.