Lángokban áll egy kelenföldi raktár, Budapest több pontjáról lehet látni a hatalmas füstfelhőt

2018. szeptember 21. 19:33 - szerző: MTI

Kigyulladt egy üresen álló raktérépület péntek délután Kelenföldön, a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében, az 1-es villamos forgalmát is korlátozni kell - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Az ezerötszáz négyzetméter alapterületű raktár teteje már beomlott, a tűz pedig veszélyeztette a környező épületeket is, de aztán már sikerült körülhatárolni, a lángok ne terjednek tovább. 

A tető fából készült és több részből áll, ez nehezíti az oltást, mert a tűzoltóknak több pontról kellett körülhatárolniuk a tüzet. Közölte azt is, hogy nagy a füst, a város több pontjáról látni lehet.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók huszonkét járművel vonultak ki a helyszínre, ahol már több mint hetven tűzoltó dolgozik és három vízágyú is üzemel. A füstöt a város több pontjáról látni lehetett.

Az oltás miatt a Hengermalom úton leállították az 1-es villamos forgalmát. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a szerelvények csak a Budafoki út/Dombóvári út megállóig közlekednek, onnan a 103-as busszal lehet továbbutazni dél felé.