„Nem volt meg a kémia” – Részletek a Schmidt Mária-Lánczi Tamás szakításról

2019. augusztus 28., 14:02

Szerző:

Nem politikai, hanem munkahelyi okokkal magyarázható, hogy Lánczi Tamás mellett számos munkatárs "puccsszerűen felmondott" a Schmidt Mária alá tartozó kormányközeli XXI. Század Intézetnél – írja az Index.

A felmondásra rálátó források szerint Schmidt nem volt elégedett Lánczi munkájával, utóbbi viszont úgy ítélte meg, hogy jól dolgozik, noha nem kapott világos utasításokat.

A Figyelő TOP200 gazdasági konferenciája Budapesten Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Lánczi Tamás
Fotó: MTI/Soós Lajos

A nézeteltérések a rendszerváltásról szóló emlékév rendezvényei kapcsán élesedtek ki, Schmidt szerint nem haladtak megfelelően a konferenciák és más kísérőrendezvények szervezési munkái. Megjegyezzük, hogy ez volt az a rendezvénysorozat, aminek részeként Orbán Viktort magasztaló videót vetítettek a Volt Fesztiválon, valamint egy csúsztatásokkal teli, de teljesen érdektelen kiállítást helyeztek ki a Sziget Fesztiválon – a teljes költségek elérték a 208 millió forintot.

Noha nem minden felmondó munkatársnak van menekülőútja más Fidesz-közeli intézetnél vagy alapítványnál, de források azt nyilatkozták, hogy mindig akad pluszfeladat a fideszes világban.

A portálnak megjegyezték, hogy Lánczi távozása azért is érzékeny téma fideszes körökben, mert rendszeres meghívottja volt nyilvános rendezvényeknek, a nyilvánosságra került feszültségek pedig kellemetlenek a választások előtt.