Medián: hiába fújja fel a kormány a Lánchíd-ügyet, Karácsony Gergelyt ma is megválasztanák főpolgármesternek  

2020. augusztus 5., 16:08

Szerző:

Ha most vasárnap lennének a választások, Karácsony Gergely ismét főpolgármester lenne.

A Medián kutatása szerint Karácsony Gergely főpolgármester előnye 4 százalékpont, 35:31 arányban vezet a Fidesz (ma még nem ismert) jelöltje előtt – írja a hvg360.

Még a magukat kormánypártinak vallók sem mind szavaznának egy fideszes jelöltre: 3 százalékuk átszavazna Karácsonyra, 5 százalékuk pedig más jelöltet támogatna.

A kutatás kérdései kiterjedtek a főváros és a kormányzat közötti viszonyra, amelyet 79 százalékuk érez rossznak. Bő egyharmaduk a kormányt, egyötödük a fővárost teszi ezért felelőssé, de a válaszadók 38 százaléka egyaránt hibáztatja mindkettőt. Az utóbbi álláspont különösen jellemző a párt nélküli szavazópolgárokra, de még az ő körükben is többen okolják a rossz viszonyért a kormányt, mint a fővárost.

Karácsony Gergely és Gulyás Gergely sajtótájékoztatója
Fotó: Balogh Zoltán

A Lánchíd ügyével kapcsolatban a megkérdezettek kevesebb mint egyharmada hibáztatja a fővárost a késlekedésért,

a többiek fele-fele arányban a korábbi vezetést és a kormányt okolják.

További megállapítások és a grafikonok itt tekinthetők meg.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.