Lakók és járókelők védtek egy hajléktalant a rendőrökkel szemben a Móricz Zsigmond kötélren

2018. október 19., 19:57

Szerző:

Péntek délután több környékbeli lakó és a járókelők keltek annak a hajléktalan férfinak a védelmére a Móricz Zsigmond körtéren, akit rendőrök vittek el az új szabálysértési törvény értelmében – derül ki a Mérce cikkéből.

A portál szerint Zoltán a a törvénymódosítás hatályba lépésének a napjáig, hétfőig egy kapualjban húzta meg magát, csakhogy ezt a kapualjat aznap ráccsal kezdték el védeni a jelenlététől. Emiatt nem messze, a ház tövébe tette át a székhelyét, csakhogy először hétfőn, aztán gyors egymásutánban még kétszer pénteken távozásra szólították fel a rendőrök, hogy délután aztán három kocsival vonuljanak ki az elszállítására és az előállítására. Ekkor léptek közbe a lakók és a járókelők. Egyikük azzal kelt a férfi védelmére, hogy egy háztól számított egy méteres körzet még magánterületnek számít, ezért a férfit nem állíthatnák elő közterületen való életvitelszerű tartózkodásért, de nem volt kegyelem, a rendőrök a holmijával együtt elvitték. Annak ellenére is tették ezt, hogy a környékbeliek szerint a láthatóan rossz fizikai állapotban lévő hajléktalannal soha nem volt gond, többen barátságot is kötöttek vele.

Zoltánnak egyébként 27 éven át volt munkája, és azt mondja, a Kormányhivatal hajléktalanok munkához segítéséért felelős osztálya nem tudott neki munkát vagy segélyt adni. A hajléktalanszállókon nincs hely vagy nagyon rosszak a körülmények – fűzte hozzá, hogy miért maradt az utcán.

A Mérce élőben közvetített a rendőri intézkedésről.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.