Lakástűzben meghalt egy ember Gyürén

2019. február 22., 09:27

Szerző:

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén péntek hajnalban, a tűzben egy ember meghalt, egy pedig megsérült – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dudás Szilvia tájékoztatása szerint a lángok egy Árpád utcai, körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű házban csaptak fel. A helyszínre riasztott kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, a lakásból egy gázpalackot is kihoztak.

A házban tartózkodó két ember közül egy nő a saját lábán ki tudott menekülni, egy idős asszony azonban a helyszínen életét vesztette.

A sérültet a mentők kórházba vitték – tette hozzá a szóvivő.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.