Az I. kerületi önkormányzat vizsgálatot indított Rákay Philip különös lakáscseréje miatt

2020. október 4., 11:07

Szerző:

Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió forintért újított fel az I. kerületi önkormányzat – írta korábban a 24.hu, amely szerint a vári bérlakásért

cserébe egy 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás, VIII. kerületi Kálvária téri lakást adott.

Az RTL Híradójának bezámolójból kiderül, hogy az önkormányzat már vizsgálja az ingatlancserét, a polgármester szerint felmerülhet a gyanú, hogy ez fiktív szerződés volt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.