Lagzi Lajcsi megírta Orbán Viktornak, hogy kölcsönadja a Kádár János tiszteletére felújított vendégházát az Operatív Törzsnek

2020. április 3., 09:56

Szerző:

Galambos Lajos – avagy Lagzi Lajcsi – nyílt levélben ajánlotta fel 18 szobás mocsai vendégházát a koronavírus-járvány elhárítására kirendelt egészségügyi és rendvédelmi dolgozók elhelyezésére – írja a Blikk.

„Ahogy arról értesültem, Komárom-Esztergom megyében már 13 fertőzéses esetet regisztráltak, és eszembe jutott, hogy Magyarországon a pandémia még nem tetőzött, azonnal megfogalmazódott bennem, hogy ezt a nemrégiben korszerűsített ingatlant az operatív törzs rendelkezésére bocsátom. Az autópálya közelében, Komárom és Tata között található és jól megközelíthető. Mind a 18 szobájához tartozik fürdőszoba – magyarázta a mulatóspápa. 

Lajcsi nyílt levelét egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek és Pintér Sándor belügyminiszternek címezte. 

A zenész ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem karitatív tevékenységeivel akar büszkélkedni:

számára fontos a társadalmi szerepvállalás.

Galambos Lajos zenészt szabadlábra helyezték
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A vendégház a 130 hektáros, kőfallal övezett Galambos-kúria területén található Tatától 12 kilométerre lévő Mocsa-Boldogasszonypuszta 200 hektáros ősparkja mellett. A tavas birtokot a 80-as évek közepén Kádár János tiszteletére újították fel, Lajcsi árverésen vásárolta 1992-ben, és azóta folyamatosan fejlesztette – teszi hozzá a lap.  

Ez az az épület, ahol a vádirat szerint a zenész áramot 30 millió, vizet 16 millió, gázt pedig 4,7 millió forint értékben vételezett szabálytalanul – tesszük hozzá mi. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.