Lagzi Lajcsi nem kötött vádalkut, így viszont akár 12 éves börtönbüntetés is fenyegetheti

2019. május 20., 10:24

Szerző:

A közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajos számára végleg elúszott annak lehetősége, hogy automatikusan rövidüljön az a legfeljebb 12 éves börtönbüntetés, amely a vádirat és a halmazati szabályok alapján kiszabható rá. A mulatóssztár ugyanis nem élt a vádalku lehetőségével – írja a Blikk.

Az új büntetőeljárási törvény ugyanis lehetőséget ad a vádalkura, illetve az ügyész, a védő és a vádlott közötti egyezségre, amennyiben lemond a vádlott a tárgyalási jogról. Lagzi Lajcsi ezt visszautasította.

– Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bűnösségemet ismertem volna el, amiről szó sem lehet. Ártatlan vagyok, meg fogom védeni az igazamat. Harcolok tovább

– nyilatkozta a zenész a lapnak, hozzátéve, hogy éveken át tartó perre és masszív védekezésre készül. Ügyvédje megerősítette, hogy nem jött létre megállapodás.

Fotó: Youtube

Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt indult büntetőeljárás. A vádirat szerint a zenész áramot 30 millió, vizet 16 millió, gázt pedig 4,7 millió forint értékben vételezett szabálytalanul mocsai birtokán és egy tatai apartmanházban, de az áramszolgáltató ellenőreinek megvesztegetésével is megvádolták. A közműszolgáltatók időközben elismerték, hogy nincs semmilyen követelésük.

A zenészt 2–12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. 2015 szeptemberében letartóztatták, akkor 125 napot töltött rács mögött. Egyezség esetén jóval enyhébb büntetésre számíthatna.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.