Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Lackner Csabát kokaincsászárnak nevezték és kifütyülték, de Gajda Péter polgármester fontos posztra nevezte ki

2019. november 8. 11:23 - szerző: 168 Óra

A Kispesti Önkormányzat csütörtöki alakuló ülésén többen táblákkal tiltakoztak az időközben a kokain-botrányba és korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba ellen, aki végül hangos anyázás és fütyülés közben vette át megbízólevelét – számolt be az Index.

A tüntetők kokaincsászárnak nevezték, és azt skandálták, hogy „Add vissza Csabi", de Lackner a megbízólevelét és mandátumát sem adja vissza, sőt, fontos tisztséget kap:

Gajda Péter polgármester a szociális és lakásügyi bizottság alelnökévé nevezte ki. 

(Lackner az ülés végén beszállt a Mercedesébe, és elhajtott, ezért nem tudta megkérdezni a lap tudósítója.)

Ami Gajdát illeti, neki az önkormányzati törvény alapján 1 023 000 forintos havi illetményt plusz 153 500 ezer forintos költségtérítést állapított meg a képviselő-testület. 

Az ülés végén szóba került az is, hogy Gajda Péter csütörtök délelőtt Erdogan török elnök feleségét fogadta a Kispesti Szivárvány óvodában.

„Érkezéséről csupán két nappal korábban értesültek az önkormányzatnál" – mondta erre Gajda, aki bővebben is kifejtette indokait: 

„Azért nem esett nehezemre ez a találkozó, mert ez egy majdnem tíz éves kapcsolat. Sokat dolgoztunk azért, hogy a gyerekek megismerkedhessenek más néppel, kultúrával. Két éve indult a program, amely nem egy politikai program, hanem egy kulturális program, amelyben a gyerekek önkéntesen vesznek részt. Úgy gondoltam, hogy nem sértek meg senkit, hogy nem megyek el, én a kispestiek érdekében mentem el, és ezt vállalom"