Gondatlan emberöléssel gyanúsítják LL. Junior balesetben elhunyt fiának édesanyját

2020. május 13. 20:28 - szerző: Index/168 Óra

Gyanúsítottként hallgatták ki L. L. Junior volt élettársát kisfiuk tavalyi halálos balesete miatt. A hároméves gyereket 2019. augusztus 29-én a Füredi út kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte.

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba nézett. Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − pedig arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. Az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki

– válaszolta az Index kérdésére a BRFK sajtóosztálya, és azt is hozzátették, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek. 

A rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, amelyben szakértőket rendelt ki, írták.