Halálra éheztette kutyáit Pécsen a híres magyar ebtenyésztő, az állatvédő is sírva fakadt

2019. november 14., 21:17

Szerző:

A helyiek szerint elhullott német juhászkutyák tetemei bűzlöttek heteken át Pécsen egy külterületi kennelsoron, miközben az éhező kutyák vonyítottak. Senki nem segített rajtuk. Többször kiment az állategészségügyi hatóság, de a bírságoláson kívül semmi nem történt. Végül Kovács Violettát, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnökét riasztották, akit a helyszínen horror fogadott – írja a Blikk.

– A hírek szerint egy külterületi kennelben legalább nyolc csont és bőr német juhászt tartott a gazdája, négy másik pedig már elpusztult – mondta a lapnak Kovács Violetta. – A helyszínen orrfacsaró bűz fogadott minket, a Nébih épp előttünk szállította el a nyolc kutyát a sintértelepre.

Az egyik kennelben tornyokban állt a romlott hús, mellette pedig elporladt kutyatetemet találtunk.

Sírva fakadtam tehetetlenségemben, hiszen volt ott ennivaló, a gazdájuk mégsem etette rendesen a kutyákat. Egy lerobbant, súlyos beteg, 16 kilós szívférges kutyát elhoztunk magunkkal, már gazdit is találtunk neki. Előbb mi kezdjük el a gyógyítását, amit majd az új gazdája folytat tovább. 

A Blikk megtalálta a hányatott sorsú kutyák gazdáját,

aki maga is híres tenyésztő, sőt, a versenyeken küllembíró volt évekig. Elismerte, ő is soványnak látta az állatokat.

– Pedig kaptak azok eleget enni. Nem tudom, miért fogytak le annyira" – állította a neve elhallgatását kérő tenyésztő, aki szerint A kutyái idősek voltak, emiatt pusztultak el. Nem vagyok állatkínzó, mégis sokan támadnak az interneten. Nem titok, rettegek az állatvédők bosszújától. Csak egy dolog biztos: soha többé nem lesz kutyám – mondta a férfi.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.