Irtózatos dögszagban, kitört fogakkal, 30 centis láncra kötve várta egy kutya a hidasi erdőben, hogy megmentse valaki

2020. május 6., 19:48

Szerző:

Április 30-án este érkezett segítségkérés a bonyhádi áttatvédőkhöz a Baranya megyei Hidas településről. A vasúti forgalomirányító a Kira Völgységi Kutyamentő Egyesületnek elmondta, hogy több napja hall ugatást a Hidas és Bonyhád közötti akácosból, és végre sikerült megtalálnia a hang forrását:

egy kikötött kutyát.

A helyszínhez közeledve – amelyet úgy választott ki az elkövető, hogy még véletlenül se lehessen meglátni az ebet, csak ha lemászik valaki a szurdokba – iszonyatos dögszagot lehetett érezni, a döglegyek pedig rajokban röpködtek egy kutya körül – írták a Facebookon az állatvédők.

A kutya több napja étlen-szomjan, 30 centis láncon, egy fához kikötve szenvedett.

Így nézett ki a szerencsétlen eb:

Fotó: Kira Völgységi Kutyamentő Egyesület

Az állatorvosnál kiderült, hogy a dögszag okozója a nyakába nőtt lánc volt. A fején több mély sérülést is találtak, négy foga ki van törve, és legalább tíz kilóval kevesebb, mint amennyinek lennie kellene – idézte a sokkoló beszámolót a Sokszínű Vidék.

A kutya – amely a Szurdi nevet kapta megmentőitől – már jobban van:

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.