Egy 70 éves férfi csavarral bélelt húsdarabokkal készült kivégezni a kutyákat Pécelen

2020. március 19., 12:03

Szerző:

Egy kutyasétáltató nő értesítette a rendőröket március 17-én, hogy Pécelen tűkkel átszúrt húsdarabokat talált az utcán, sőt kutyája evett is belőle. Az ebet állatmentők kórházba vitték, a kiérkező járőrök pedig a helyszínről előállították azt a 70 éves helyi férfit, aki elismerte, hogy ő szórta ki az ebekre veszélyes ételt. Tettét azzal indokolta, hogy fia telkének környezetében sok a kóbor kutya és azok ürüléke, amit megelégelt. Ezért aznap délelőtt egy adag nyers sertéshúst kockára vágott,

tűkkel és facsavarokkal tűzdelte, majd kirakta a porta közelébe.

Ez volt az egyik gyilkos csali:

Fotó: police.hu

A Gödöllői Rendőkapitányságon állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a férfi ellen – írta a police.hu.

Dunaszerdahelyen nemrég egy 61 éves nőt kaptak el, aki hasonló módszerrel szándékozott legyilkolni a kutyákat a város egyik lakótelepén. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.