Egy furgon 51 fokos rakterében, víz nélkül, kikötve hagyott egy szerencsétlen kutyát egy férfi Újpesten

2020. július 4., 11:48

Szerző:

A BRFK-nak július 3-án reggel jelentette az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat, hogy a IV. kerületben, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.

A járőrök a helyszínen azt látták, hogy az ebet egy kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott. A kutyának az autóba nem raktak vizet, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét,

ami 51 fok volt,

ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát, megitatták, és az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét. Annak adatai szerint nem a teherautó vezetője az eb tulajdonosa.

Az ominózus teherautó:

Fotó: police.hu

A sofőr a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, ezért 

a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik, a kutyát az állatmentő liga menhelyre vitte – adta hírül a police.hu. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.