November 19-én tárgyalja újra az Alkotmánybíróság a lúgos orvos panaszát

2019. november 14., 17:11

Szerző:

Először november 5-én tárgyalta az Alkotmánybíróság a lúgos orvos néven elhíresült Bene Krisztián alkotmányjogi panaszát. Ezután a következő tárgyalási nap november 12. lett volna, de az ügy végül eltűnt a napirendi pontok közül. Jelen állás szerint november 19-én, kedden tárgyalja a testület a beadványt – vette észre az Index.

Ahogy arról a 168 Óra beszámolt, Bene Krisztián alkotmányjogi panaszt nyújtott be. A volt orvost tavaly júliusban ítélte el jogerősen a Kúria életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt, 11 évi szabadságvesztést és 10 évi közügyektől eltiltást szabott ki rá. Beadványa szerint helyrehozhatatlan és súlyos károkat okoz neki a helyzet fenntartása.

Az ítélet szerint az orvos 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, majd az öntudatlan, égési sérülésektől szenvedő áldozatot bevonszolta a fürdőszobába, elvette telefonját és laptopját, rázárta az ajtót és magára hagyta. A Kúria döntése szerint az előre kiterveltség, a különösen aljas cél és elkövetés mellett figyelembe vették azt is, hogy a támadás akár Renner Erika halálával is végződhetett volna. A támadás súlyos egészségromlást és maradandó károsodást okozott a nőnek, aki közvetett életveszélybe került.

Fotó: Pál Anna Viktória

Bene Krisztián azt kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítsék meg a jogerős ítéletet, az ügyet pedig tárgyalja újra a harmadfok. A beadvány szerint Bene Krisztiánt megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától. Arra hivatkozott, hogy miközben zajlott az ügye, életbe lépett az új büntetőeljárási törvény. A régi szerint még lehetett beadni jogorvoslati kérelmet, az új szerint már nem.

A beadvány indoklás szerint az indítványozónak a helyzet fenntartása „helyrehozhatatlan és súlyos károkat” okoz.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.