Kunhalmi szerint nem kell aggódni, lesz megállapodás

Lesz megállapodás a baloldalon, a háromszázból még két önkormányzati körzetről vitatkoznak – mondta az ATV híradójának Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke. Megfogalmazása szerint az előre eltervezett mederben zajlanak a tárgyalások a választókerületekben, helyi szinten.

2014. augusztus 12., 20:06

Kunhalmi szerint „lesz megállapodás”, bárki, aki azért aggódna a baloldalon, hogy nem lesz megállapodás, annak nem kell aggódnia. „Ezek a kompromisszumok fogják pontosan bebizonyítani a baloldalon és a három fél között, hogy fel vagyunk készülve mindarra a kihívássorozatra, amit a Fidesz folyamatosan akadályként gördít elénk” – számolt be róla a Népszabadság.hu.

Az Együtt–PM kedden délelőtt jelentette be, hogy önállóan indul Budapesten az önkormányzati választáson és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat. A pártszövetség azzal indokolta döntését, hogy az MSZP nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben a DK-val együtt egyeztek meg a múlt héten. A Demokratikus Koalíció (DK) arra kérte a feleket, hogy legalább a nem vitatott pontokban állapodjanak meg.