Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kuna Tibor eladta két éve még állami megbízásokban dúskáló, azóta kiürített cégeit

2019. július 29. 12:06 - szerző: 168 Óra

Eladta két éve még piacvezető médiaügynökségi csoportját az időközben kegyvesztetté vált Kuna Tibor. Az üzletember a Trinity Communications Kft.-t és a Young and Partners Kommunikációs Kft.-t (Y&P) is értékesítette – írja a G7 a cégbírósági papírok alapján.

A lap szerint Kuna Tibor két, néhány éve még prosperáló, ám mostanra teljesen kiürített céget adott el június közepén. A bírósági iratok szerint a tulajdonosváltásról másfél hónapja döntöttek, pár nappal később pedig be is jegyezték az új tulajdonost, Bíró Istvánt.

Ő rögtön átnevezte a két vállalkozást. A Trinityből SBH Solution Kft., a Y&P-ből pedig HSB Product Kft. lett. Mindkét cég egy Római parti ingatlanba van bejegyezve. A lap szerint az új vevőnek nincs ügynökségi múltja, de más területeken már vállalkozott.

A Trinity és a Young and Partners hatalmas cég volt, a csúcson, 2017-ben együttesen több mint 29 milliárdos árbevételt és majdnem 4,5 milliárdos adózott nyereséget hoztak össze. A két cég döbbenetesen gyorsan futott fel, főként az állami kommunikációra szánt milliárdoknak köszönhetően.


Fotó: Youtube

Kuna Tibor cégei több botrányos ügybe is keveredtek. Például a budapesti vizes vb kommunikálása hárommilliárdba került, de külföldön nem sikerült reklámozni az eseményt, a vb 230 milliós utókommunikációs filmje pedig szakértők szerint legfeljebb néhány millió forintba kerülhetett.

Az ügynökségek aztán ugyanolyan gyorsan buktak meg, mint ahogyan felemelkedtek. A Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Ügynökség kirúgta a cégeket a közbeszerzésekből.

Kuna Tibor azonban nemcsak az állami megbízásokat bukta egy pillanat alatt. Az ügyészség is nyomoz ellene hamis számlák befogadása miatt, május végén a vállalkozó a Fővárosi Törvényszéken beismerő vallomást tett az ügyben.