Kulka János újra elvállalta Mágenheim doktor szerepét

2019. február 26., 12:51

Szerző:

Az Országos Mentőszolgálat táblaavatással állított emléket ma délelőtt 10 órakor Magyarország legnézettebb sorozatának, a Szomszédoknak, amiért 12 éven keresztül öregbítette a mentők jó hírnevét.

Az eseményen nem csak a mentős szereplőkkel (Kulka János, Malek Andrea, Simorjay Emese, Lakatos Péter, Kápolnai József) találkozhattak a rajongók a Markó utcában, de aki akart, beülhetett Mágenheim doktor (Kulka János) egykori mentőibe és újraélesztés oktatáson is részt vehetett – adta hírül az OMSZ:

Kulka János betegsége óta először január 30-án a Trafó Kortárs Művészetek Házában állt színpadra Móricz Zsigmond Árvácskájában. 

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész még egy premierre készül, márciusban Csehov Cseresznyéskertjében láthatja újra a publikum.

Kulka Jánost 2016. április 12-én vitték mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, hogy életmentő műtétet hajtsanak rajta végre. Felébredve eleinte csak a bal karja mozdult és csak a szemével tudott kommunikálni, a folyamatos fejlődés ellenére most is afáziában – az organikus agyi sérülés következtében létrejövő beszédzavarban – szenved. Felépülése után az első interjút a Klubrádiónak adta, a beszélgetést a 168 Óra közölte írásban először.