Kukkolóként debütált a kormányközeli Pesti Srácok újságírója, Nagy Blankáról posztolt szoknya alá leső fotót

2019. április 15. 20:24 - szerző: 168 Óra

A Demokratikus Koalíció (DK) vasárnap tartotta az európai parlamenti választások előtti kampányának nyitányát. Az Index cikke szerint az eseményről Pilhál Tamás, a Pesti Srácok nevű kormányközeli hírportál munkatársa kiposztolt egy olyan fotót a Facebook-oldalára, amelyen kicsit be lehet látni az utóbbi időben a kormánypárti sajtóban sokat támadott kiskunfélegyházi diáklány szoknyája alá. 

Pilhál azt írta a poszthoz, hogy „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövető pártban”, majd jött néhány vigyorgó smiley.

A posztot több ellenzéki politikus elítélte a közösségi médiában, hétfő délután pedig sajtóközelményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben.

„A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a parlamentben, hogy többé egy nőt se alázhassanak meg aljas módon készített fotóval. Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről” – írta a párt.