Kubatov Gábor üzent Baranyi Krisztinának, szeretné kihozni nullára a meccset

2020. január 6., 08:15

Szerző:

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, a Fidesz pártigazgatója még december 31-én tartott egy évértékelő beszédet az egyesületéről a Groupama Arénában, ennek az elején tett néhány megjegyzést, hogyan képzeli el az együttműködést a kerület új vezetőjével, Baranyi Krisztina polgármesterrel – vette észre a 24.hu. Kubatov Gábor azt mondta, „ez a Ferencváros és nem  politika”, a klub jó viszonyra törekszik a polgármester asszonnyal, ami mindkettejük érdeke. Baranyi Krisztináé azért, mert Ferencváros lakóinak a 70 százaléka pozitívan értékeli a klub szerepét, a klubnk pedig azért az érdeke, hogy normálisan tudjon működni. 

Mi nem kívánunk többet, az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót fizet az FTC a kerületnek, azt a kerület támogatásként adja vissza. Amit a stadion után befizetünk és amit egyéb cégeink után befizetünk, csak annyit adjon vissza, nem kérünk többet. Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen az FTC-n, hanem hozzuk ki nullára, és akkor mi elégedettek vagyunk és szerintem ő is

– fogalmazott Kubatov Gábor, hozzáfűzve, ugyanolyan szigorú elszámolásra kérik Baranyi Krisztinát, mint amilyet az előző polgármester, a fideszes Bácskai János követelt meg a klubtól.

Baranyi Krisztina novemberben úgy nyilatkozott, hogy ő elvenné az FTC-től a 70 millió forint támogatást, és olyan szegény ferencvárosi gyerekek sportolását segítené, akiknek gondot jelent kifizetni a FTC-s tagdíjat vagy megvenni a sportfelszereléseket.

Baranyi Krisztina október 31-én hatalmas fölénnyel, a szavazatok 57,53 százalékával győzte le a csak 39,54 százaléknyi voksot szerző Bácskai Jánost a polgármesteri tisztségért folytatott versenyben. Az egyelőre nem világos, hogy Baranyi Krisztina kap-e meghívót a klub elnökségébe, az FTC ugyanis afféle hagyományként  eddig két polgármestert –  az SZDSZ-es Gegesy Ferencet és Bácskai Jánost – is felkért, hogy vegyen részt az egyesület munkájában. Bácskai János jelenleg is elnökségi tag.