Feljelentik a köztévét a kiszivárgott felvételek miatt

Hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, mert a köztévé megszegi a törvényi kötelezettségeit.

2020. november 26., 08:53

Szerző:

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Szél Bernadett az MTVA-ügyben, miután a Szabad Európa olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek azt bizonyítják, hogy a munkatársaknak megmondják, miről hogy kell írniuk. Az MTI megtagadja az erről szóló közlemények közlését, írja Szél a Facebookon, az MTVA úgy tesz, mintha semmi nem történt volna. "A Médiatanácstól és a közmédia vezetőitől kért tájékoztatáson túl a mai napon feljelentést teszünk hűtlen kezelés miatt." 

Az, hogy a köztévé a munkatársaknak a kormánypártok támogatását írta elő, választási csalás, mondja Szél. "A médiatörvény szerint az MTVA-ra rábízott vagyon elsődleges rendeltetése a közszolgálati médiaszolgáltatás és a hírügynökségi szolgáltatás mint közfeladat ellátásának elősegítése, amely törvényi kötelezettségeit az Alap – ahogy azt a hangfelvétel is tanúsítja – nyíltan megszegi. Ezért a mai napon különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést teszünk a Budapesti Rendőr-főkapitányságon." 

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.