Kifizette a tízezres bírságot, aztán feljelentette a közterületeseket, mert a mozgássérültek helyén parkoltak

2020. január 14., 10:08

Szerző:

Rokkantaknak fenntartott parkolóhelyre álló közterület-felügyelőket jelentett fel egy megbüntetett sofőr Budapesten - írja a Blikk. A férfi az ellene zajló intézkedés közben vette észre, hogy az őt megbírságoló hatóság emberei egy, a mozgássérültek helyén állították le az autójukat január 12-én, a XIII. kerületi Tátra utcában. A sofőr elmondása szerint egy harminc kilós csomagot akart betenni a kocsijába, és tábla sem tiltotta, hogy megálljon, mire visszatért a kocsijához a csomaggal, már ki is töltötték a tízezres csekket a közterületesek.

A férfi kifizette a büntetést, majd megkérdezte a közterületeseket, hogy miért állnak a mozgássérültek helyén. A férfi elhatározta, hogy a megfelelő hatóságnál feljelenti a közterületeseket.

A közterület-felügyelet vezetője a Blikket arról tájékoztatta, hogy szerinte a munkatársai nem szegtek szabályt. Egy közlekedési szakértő is azt nyilatkozta, hogy ha az autóban ülnek, akkor nem szabálysértő megállni a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen.  

A rokkantaknak fenntartott parkolóhelyekre vonatkozó rendelet szerint azonban, ha valaki ilyen  helyre áll, akkor a helyszíni bírság összege 50 ezer forint, míg a pénzbírság összege 100 ezer forint. A kerületi rendőrség a lappal közölte, hogy szabálysértési eljárást indítanak a közterületesek ellen.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.