Köztársaság! – Kedd hajnalban oszlattak a Kossuth téren

2018. szeptember 25., 08:40

Szerző:

Negyedszer is feloszlatta a a Tuareg becenéven ismert Szabó Gábor mozgalma, a „Kossuth tériek” demonstrációját kedd hajnalban a rendőrség. Bár a csoport szeptember 8. és október 5. közöttre bejelentett tüntetéssorozatát a rendőrség jóváhagyta, a rendőrök korábban már háromszor is oszlattak, először a vietnami kommunista pártfőtitkár miatt.

 

A hajnali eseményeket élőben közvetítettük a Facebookon, a lenti videón nézhetik meg, mi történt.

A rendőrség honlapja szerint szeptember 25-én 4 óra és 4 óra 27 perc között szintén védett vezető érkezése miatt kiürítették a Kossuth teret. A tüntetőket felszólították, hogy a gyülekezési jogukat a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják, amire 14 fő önként távozott a helyszínről, azonban 16 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. A rendőri intézkedés következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrök a 16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.​

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.