November 13-ára halasztják a csütörtökre tervezett közszolgálati sztrájkot

2019. október 8., 21:10

Szerző:

November 13-ára halasztja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete az október 10-ére tervezett közszolgálati sztrájkot, mert nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról - közölte a két érdekképviselet kedden az MTI-vel.

A keddi tárgyaláson azért nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról, mert a kormány azt megakadályozta, így magatartásával ellehetetlenítette a szociális ágazatban dolgozóknak azt a jogát is, hogy elégedetlenségüket sztrájkkal fejezzék ki - írták.

Közölték továbbá, a munkavállalók jogi biztonsága érdekében a szakszervezetek kizárólag törvényes munkabeszüntetést szerveznek, ezért a még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiánya miatt november 13-ára, a szociális munka napja utáni napra hirdettek munkabeszüntetést.

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.