Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Központilag kiadott, minden érintett honlapon megjelenő publicisztikában magyarázza a Fidesz-közeli médiabirodalom, hogy nem központosítják a megyei sajtót

2019. május 26. 05:00 - szerző: Ágoston Zoltán

Szombat reggel a Népszava nyomán írtuk meg, hogy felszámolhatják a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány égisze alatt működő  megyei lapokat, 2020-ra a teljes vidéki napilaphálózat is megszűnhet a jelenlegi formájában, amire az érintett kiadó., a Mediaworks megkapóan nem közleménnyel, hanem egy Pauska Zsolt tartalomfejlesztési igazgatója által jegyzett publicisztikában reagált. Pauska Zsolt szemenszedett hazugságnak nevezi a Népszava információját, ironikus azonban, hogy írása mindegyik megyei lap online felületén megjelent, és közölte a Magyar Nemzet is. Utóbbié az egyedüli honlap, ahol Pauska Zsolt nem monogrammal, hanem teljes névvel szerepel.

Pauska Zsolt publicisztikájának egyébként aznap sikerült megjelenenie minden érintett honlapon, hogy Orbán Viktorral  is megjelent egy interjú a Magyar Nemzetben, aztán betűhíven a megyei lapokban is.

A Népszava úgy tudja, a központosítás után a lapok minden megyében ugyanazon a néven és arculattal jelennének meg. Tényleg kézi vezérlésről lenne szó, helyi vezetők és főszerkesztők nélkül, a helyi tartalom minimális lenne, megyénként csak néhány újságíró írna ilyen témájú cikkeket.