Az iskolabojkott alatt is tanulnak majd a diákok

2019. szeptember 4., 14:17

Szerző:

A közoktatási törvény ellen augusztus 31-án tartott tüntetés szervezői diáksztrájkot hirdettek szeptember 13-ára. A sztrájkkoordináció támogatására a Szabad Egyetem az aHang kampányplatformmal közösen elindított egy biztonságos regisztrációs felületet. Ezzel valós képet is lehet kapni arról, hányan tiltakoztak távolmaradásukkal a köznevelési törvény ellen a sztrájk napján – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A szervezők a felületen keresztül folyamatosan tájékoztatják, segítik a sztrájkra készülőket (például a szülői igazolásokkal vagy igazgatói fenyegetésekkel kapcsolatban), hogy minél hatékonyabban valósulhasson meg a tiltakozás.

Ezzel párhuzamosan a szervezők az ország minden tájáról a mienk@ahang.hu címre várják azon diákok, szakemberek és pedagógusok jelentkezését, akik valamilyen ismeretterjesztő órát tartanának szeptember 13-án, a sztrájk napján az iskoláktól távol maradó diákoknak.

A szervezők célja az oldal megnyitásával és az órák megszervezésével az, hogy bizonyítsák, a diákok nem lógni szeretnének az adott napon, hanem pont a hatékonyabb oktatásért küzdenek, hiszen tanulni akarnak.

Demonstráció a köznevelési törvény ellen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Emellett a közösségi tanórák lehetőséget adnak arra, hogy az elégedetlen diákok és a vállalkozószellemű pedagógusok megmutassák, milyen nagy kedvvel lehet tanulni és tanítani támogató közegben.

Az alternatív tanórák a Diáksztrájk oldalon jelennek majd meg, a regisztrált diáksztrájkolók pedig folyamatosan értesítéseket kapnak a lakóhelyükhöz közeli eseményekről.

A tiltakozás egyik szervezője, Nógrádi Áron a tüntetést követően azt nyilatkozta, hogy mivel senkit nem szeretnének igazolatlan hiányzásra buzdítani, jogilag nem sztrájk, hanem iskolabojkott lesz a diákok akciója.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.