Először jöttek a stadionok, most a KRESZ-t is átírják a sportrendezvények miatt

2019. július 27., 15:45

Szerző:

Módosította az Orbán-kormány a KRESZ-t. Két új közlekedési táblát is bevezetnek. Lesz tábla, amely a templomot jelzi, a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek pedig matricával a buszsávban is haladhatnak – szúrta ki a napi.huMagyar Közlönyben a módosítást.

Mindkét új tábla barna színű lesz, és templomra, illetve vallásgyakorlásra rendelt helyre mutat majd. Mindkét táblán egy templom sziluettje látható, de az egyik tornyán van, a másikon pedig nincs kereszt. A tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az épület nevére és a vallásos szertartások időpontjára is.

A másik módosítás szerint pedig a nemzetközi sportszövetség nemzetközi sporteseményei alkalmával a szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet. Ehhez a járműre matricát kell felhelyezni.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megjelent az a határozat is, amelynek mellékletében szerepel az a matrica, amelyet az idei Maccabi Európa Játékok alkalmával viselhetnek a buszsávot használó járművek.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.