Teljesen lezárta a rendőrség a Puskás Aréna környékét

2019. november 15., 17:15

Szerző:

A rendőrség lezárta péntek délután a Puskás Aréna körüli utcákat és felállították a kordonokat a járdákon – írja a hvg.hu.

Előzetesen a rendőrség és a BKK is bejelentette, hogy pénteken 15 órától lezárják a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, a Verseny utcát, az Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját (utóbbit a gyalogosok elől is). Emellett a Hungária körúton az Egressy úttól a Stefánia útig sávlezárás is lesz.

Lezárták a Cházár András utcát és a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között, a Gizella utcát az Egressy út és a Semsey Andor utca között, az Ilka utcát a Cserei utca és az Egressy út között, tovább a Cserei utcát és a Jobbágy utcát is. A lezárt szakaszokra csak az ott lakók hajthatnak be.

Stadionavató - A Puskás Aréna
Fotó: MTI/KKBK

Az érintett útszakaszokon 15 óra körül teljesen megszűnt a forgalom. A Stefánián és a Dózsa György út adott szakaszán már reggel 7 óta nem lehet megállni, parkoló autókat sem lehetett a helyszínen látni.

A portál tudósítása szerint a stadion környékén hatalmas a rendőri készültség, az Ifjúság útján sorban állnak a rendőrség és a TEK csapatszállító buszai. A Dózsa György utat lovasrendőrök vannak, a terület fölött rendőrségi helikopter köröz.

A Puskás Ferenc Aréna területén belül a kormány kedvenc biztonsági cégének, a Valton Securitynek az embereit látta a lap tudósítója, ők biztosítják a 19 órakor kezdődő Uruguay elleni barátságos mérkőzést.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.