Közérdekű adatokért kérne 165 ezer forintot a Honvédkórház vezetése egy parlamenti képviselőtől

2018. december 29. 14:42 - szerző: 168 Óra

Pert indít a Honvédkórház ellen az LMP társelnöke, Demeter Márta, mert az intézmény vezetése csak 164 310 forint ellenében hajlandó válaszolni közérdekű adatigénylés keretében benyújtott kérdéseire.

A zölpárti frakció képviselője többek közt arra lenne kíváncsi, mi történt a koraszülött osztályon, mik a valós betegellátási számok, milyen hosszúak a várólisták, illetve hogy mekkora a fluktuáció. Válaszában a kórház parancsnoka az egyik kérdés pontosítását kérte (ez arra vonatkozott, milyen szolgáltatási szerződéseket kötöttek külsős cégekkel), illetve arról tájékoztatta Demetert, 164 310 forint költségtérítést kell fizetnie a kért adatokért.

Demeter Márta saját honlapján jelentette be, hogy a tájékoztatás megtagadása miatt pert indítottak, a kérdések és a parancsnok válasza is ott olvasható – szúrta ki a 444.hu.

Egyébként Kun Szabó István parancsnok nemrégiben a Magyar Időknek adott interjút, melyben nem tagadta, hogy van baj a kórházzal, de szerinte annyira mégsem rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. A főigazgató igen különös magyarázatokkal szolgált az egyes botrányos ügyekre.