Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kövér László szerint Angela Merkelből hiányzik a szellemi képesség vagy az erő megküzdeni a háttérben maradó játékmesterekkel

2019. november 14. 17:26 - szerző: 168 Óra/MTI

Az állam legfőbb célja 2010 óta, hogy Magyarország geopolitikai biztonságát, szuverenitását és a magyar családokat erősítse - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban rendezett nemzetközi konferencián. A XXI. Század Intézet A történelem, ami nem ért véget - Európa 30 évvel a kommunizmus bukása után címmel rendezett tanácskozásán mondott zárszavában Kövér László úgy fogalmazott, a magyar állam külpolitikájának, gazdaságpolitikájának és társadalompolitikájának a legfőbb célja 2010 óta, hogy eszközeinkhez képest és lehetőségeink szerint erősítsük Magyarország geopolitikai biztonságát, állami szuverenitását és a társadalom középosztályának alapjait jelentő magyar családokat. – Mindezt tesszük azért is, mert meggyőződésünk, hogy saját nemzeti önérdekeink szolgálatán kívül ezzel tudjuk leginkább szolgálni az európai béke, az önrendelkezés és a demokrácia ügyét is – tette hozzá.

Beszélt arról is – fűzi hozzá a 444 – hogy a ma  Európájának „legfélelmetesebb újdonsága”, hogy nem lehet átlátni a hatalmi a viszonyokat, vagyis hogy ki kivel van, hogy kié a „valóságos” hatalom. Ennek kapcsán tett egy oldalvágást Angela Merkel német kancellár felé is, aki – emlékeztetett – egyik nap a multikulturalizmus végéről, másik nap pedig a wilkommenskulturról beszélt.

– Ennyire futja szellemi képességeiből, vagy ennyire futja erejéből azon háttérben maradó játékmesterekkel, hatalmi tényezőkkel szemben, akik egyre nyíltabban formálnak igényt arra, hogy az állami funkciók egyre nagyobb részét magánosítsák

– jegyezte meg. Szerinte harminc évvel ezelőtt nem erről álmodtak,  az pedig még a legrosszabb álmainkban sem jött elő, hogy 2019-ben az Európai Unió olyan cselekvésképtelen lesz, mint amilyen napjainkban.

– Harminc évvel ezelőtt nem gondoltuk, hogy lesznek olyan gazdasági és politikai erőcsoportok, amik az EU-tagországok  szuverenitásának elsorvasztásában érdekeltek – mondta erről.