Kövér László szólt, még öt ellenzéki képviselőt büntettek meg az első decemberi parlamenti botrány miatt

2019. február 18., 17:29

Szerző:

A párbeszédes Tordai Bence és a DK-s Varju László megbüntetése után további öt ellenzéki országgyűlési képviselőt sújtott egyhavi fizetésmegvonással Kövér László házelnök javaslata nyomán az Országgyűlés mentelmi bizottsága. A hétfői döntés értelmében 

  • Bangóné Borbély Ildikó,
  • Harangozó Tamás,
  • Kunhalmi Ágnes,
  • Szabó Sándor
  • és Tóth Bertalan

esik el félmillió forintos bérétől a 2018. december 10-i országgyűlési botrány miatt. Aznap a Fidesz egy mozdulattal lesöpörte az asztalról azt a 2925 módosító indítványt, amelyet az ellenzék nyújtott be a rabszolgatörvény gúnynéven ismert módosításához. Kövér László, illetve az igazságügyi bizottság villámgyors döntése alapján azonban az ellenzéki javaslatokról nem egyesével, hanem egy szavazással döntöttek, amit hallva az ellenzék  sípszóval, és bekiabálással tiltakozott, aztán a képviselői testületileg kivonultak a teremből. Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes ma egy éktelen helyesírási hibával tiltakozott a mentelmi bizottság előre borítékolható döntése ellen.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.