A bíróság visszadobta a keresetet, Kövér Lászlót nem lehet perelni az újságírók parlamenti munkájának a korlátozásáért

2019. december 11., 13:49

Szerző:

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az azonnali keresetét Kövér Lászlónak az újságírók parlamenti mozgásterét korlátozó intézkedéseivel szemben – derül ki a portál cikkéből. 

A bíróság szerint sem magát a házelnököt, sem az Országgyűlés Hivatalát nem lehet törvény elé vinni egy közigazgatási perben. ezt az Azonnali azért akarja elindítani, mert az új kövéri játékszabályok értelmében az újságírók csak egy félreeső folyosón, a parlamenti képviselők útvonalától távol forgathatnak, a Képviselői Irodaházban pedig egy kordonnal körülvett karámot kapnak. Az emiatt beadott keresetet a bíróság arra hivatkozva utasította el, hogy a házelnöki rendelkezések és az az alapján hozott sajtóirodai döntések miatt egyszerűen nem lehet közigazgatási pert indítani.

Kövér László
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ez azért szomorú és szórakoztató, mert azt alperesként az Országgyűlés Hivatala sem vitatta, hogy lehet közigazgatási pert indítani az ügyben. Amit vitatott, az az volt, hogy az Azonnali kereset állítólag nem részletezi, miként lehetetlenítik el a rendelkezések a sajtó parlamenti munkáját. De Kövér László és az Országgyűlés Hivatala érvelt azzal is, hogy egyikükre sem terjed ki médiatörvény hatálya. 

Az Azonnalii fellebbez, a Fővárosi Törvényszékhez fordul az ügyben.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.