Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kövér László megakadályozta, hogy szobrot állítsanak Orbán Viktornak Felcsúton

2019. június 21. 11:14 - szerző: 168 Óra

Sérti az Országgyűlés tekintélyét, ezért Kövér László házelnök visszautasította egy jobbikos politikusnak a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát. Jakab Péter egy, Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot javasolt felállítani Felcsúton, a miniszterelnök házánál, a költségekre pedig 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből – írta az mfor.

Kövérnél vélhetően az verte ki a biztosítékot, ahogy Jakab megindokolta a költést.

Miszerint:

„Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 Forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se."

Mire Kövér így reagált:

Tájékoztatom, hogy (...) módosító javaslata az Országgyűlés tekintélyét sérti, ezért (...) az indítványt visszautasítom. Tájékoztatom, hogy döntésem ellen a HHSZ 29. § (4) bekezdése szerinti kérelem benyújtásával az Országgyűlés Igazságügyi bizottságához fordulhat.