Kövér László szerint szerint a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika

2019. szeptember 19., 10:25

Szerző:

Augusztus végén tartották a Reformátusok Szárszói Konferenciáját. Az előadások azóta felkerültek a Youtube-ra – tűnt fel a 444-nek.

A Bogárdi Szabó István püspök, Kövér László házelnök és Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter által folytatott másfél órás beszélgetés legizgalmasabb részei talán azok voltak, amikor Kövér László elmerengett, szavazhat-e keresztény ember olyan pártra, amelyet ő nem tart kereszténynek. A házelnök szerint a hitből nem fakad kötelező pártelkötelezettség, de „keresztény ember nem szavazhat olyan pártokra, amelyek nyíltan vagy a gyakorlatukban tagadják a keresztény hitelveket meg az abból fakadó gyakorlati következményeket”. 

Fotó: Youtube

Kövér kijelentette: 

a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

A házelnök  később kifejtette: ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, amely nyíltan vagy nem olyan nyíltan, esetleg csak a tetteiben tagadja meg a kereszténység programját, az „minimum skizofrénia”. 

Hogy ez ne fordulhasson elő, az „a közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is.”

Kövér „nem akarja a lelkészeinket gyávasággal vádolni”, de azért megjegyzi, hogy a katolikus papok gyakrabban prédikálnak olyat, hogy aki „nem jófelé szavaz, az a következő héten ne jöjjön templomba, csak miután többször jó alaposan meggyónt. De ő nem fog feloldozást adni, mondta a plébános úr" – idézte a 444.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.