Hadházy Ákos: Kövér László „tehet egy szívességet"

2020. február 17., 15:10

Szerző:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egy „Stop propaganda” feliratú táblát lógatott a karzatról Kövér László mögé a Parlament nyitóülésén. A házelnök válaszul kitiltotta a képviselőt az ülésről, a további szankciókról pedig majd a későbbiekben tájékoztatja a házbizottságot - írja a 24.hu

Az akció előtt nem sokkal Hadházy egy fotót is posztolt Facebookra, ami magyarázatul szolgálhat az akcióra:

"Kövér László azt akarja, hogy az ellenzéki képviselők a kormány legpiszkosabb hazugságait és hergeléseit, alázásait is csendben, hátratett kézzel, jólfésült szónoklatokkal viseljük el a parlamenti padsorokban.

Én ezt nem tudom elfogadni és hiszem, hogy az eddiginél még kevesebb értelme van bent maradni. A karzaton amúgy ugyanúgy megbüntethet K. László, de egyrészt tehet egy szívességet, másrészt a karzaton nem kell úgy tennem, mintha hajlandó lennék részt venni ebben a színjátékban.

A későbbiekben a kitiltás ellenére leeresztett még egy táblát, amire az volt írva: „A miniszterelnöknek a majorságát!”

Ezzel finoman visszautalt az előző táblás akciójára, amikor egy „A lónak a faszát!” feliratú táblát is fel akart emelni az ülésteremben, de azt fideszes képviselők elvették tőle.

Emlékezetes, Hadházy tavaly októberben már táblával tiltakozott a miniszterelnök ülésnyitó beszéde alatt, rajta „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” felirattal. A táblát a beszéd közben látványosan megakadó Orbán megpróbálta kitépni a képviselő kezéből, de nem járt sikerrel, segítségére siettek viszont kormánypárti képviselők, akiknek már igen. Kövér az akció után 329 ezer forintra büntettte Hadházyt, de – mivel nagyon igazságos – 50 ezer forintos tiszteledíj-megvonást kezdeményezett még kilenc fideszes képviselő esetében, mert dulakodtak Hadházyval.

 

„Nincs befolyásom arra, hogy a Fidesz bábjaként működő ál-Alkotmánybíróság, ál-Számvevőszék, ál-Médiatanács, ál-MTVA, ál-Ügyészség stb. eljátssza, vannak a hatalmat kontroll alatt tartó szervezetek Magyarországon. Egyetlen dologra van ráhatásom: nem játszom el, hogy van valódi parlamentünk és nem játszom el, hogy van a „Parlamentnek” még komolysága vagy tekintélye” – zárta mostani Facebook-bejegyzését Hadházy.