Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

„Szégyen, hogy ez az ember az Országgyűlés elnöke lehet” – ellenzéki reakciók Kövér László homofób beszédére

2019. május 16. 19:00 - szerző: 168 Óra

Lakner Zoltán, az LMBT Szövetség és az IKEA után ellenzéki politikusok is jelezték, mit gondolnak Kövér László szerdai homofób kirohanásáról, amelyben a házelnök lényegeben összemosta a homoszexualitást a pedofíliával.

Az Index gyűjtése szerint Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője úgy látja, hogy 

„Normális ember nem tartja senkivel szemben magát felsőbbrendűnek. Szégyellje magát ez az "unokaszülős" ember, aki ma Magyarországon házelnök lehet."

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ezt írta: „Láthatólag minden maradék gátlását levetkőzte a Fidesz, amióta bejelentkezett a szélsőjobboldalra. (...) szégyen és gyalázat, hogy Magyarország egyik vezető politikusa nyíltan tagadja a magyar állampolgárok egyenrangúságát, meleg embertársaink egyenlő emberi méltóságát.

Kövér László se nem polgári, se nem konzervatív, semmi köze erkölcshöz, kereszténységhez, sőt, lassan a kontinenshez sem, ahol él. Szégyen, hogy ez az ember az Országgyűlés elnöke lehet.

„Se Kövér Lászlónak, se senki másnak nincs joga ahhoz, hogy megkérdőjelezze bárki jogát a boldogsághoz, a családhoz, a teljes értékű élethez. Nem vonhatja kétségbe senkinek az őszinte szándékát arra, hogy gyermeket neveljen és boldog családi életet éljen (...)” - tette hozzá a politikus.

A Momentum nevében Turgonyi Dániel írt nyílt levelet Kövér Lászlónak címezve. A 24 éves fiatal arról vallott levelében, hogy a házelnök nyilván rá is ferde szemmel nézne, mert

„míg a német nemzetiségi és zsidó létem tolerálható, de sajnos homoszexuális is vagyok, így ön egyenlőbb nálam."

Az ellenzéki pártok reakcióik alapján egyébként megegyeznek abban, hogy Kövér László és a házelnököt megerősíteni igyekvő, talán még súlyosabb kijelentéseket tett Gulyás Gergely nemcsak a homoszexuális magyarokat sértette meg, hanem mindenkit, akik szerint a családnak egy jól működő érzelmi és értékközösségnek kell lennie: függetlenül attól, hogy örökbefogadásról, egyszülős családról, gyermektelen családról vagy homoszexuális párokról van szó.