Kovács Zoltánt a The Washington Post a kommunista sajtóra emlékezteti

2017. november 14. 16:22

Kovács Zoltán kormányszóvivő angol nyelvű blogján panaszolta el, hogy a The Washington Post nem volt hajlandó lehozni válaszcikkét. Kovács írásában Magyarország-ellenes véleménybuboréknak nevezi az amerikai lapot, amelyet sajnál, hogy így lecsúszott – vette észre a 444.

A kormányszóvivő szerint jelenleg lehetetlen kiegyensúlyozott véleményt olvasni Magyarországról a lapban, a múlt héten például a WaPo két, Magyarországot gyalázó írást is közölt. Az egyikben mint újbolsevizmusról írtak az Orbán-kormányzásról, a másikban gyűlöletkeltéssel vádolták meg őket – írja.

Fotó: Marjai Lajos/MTI

Kovács szerint járna nekik a lehetőség, hogy reagáljanak. Ezért csalódott nagyot – jegyzi meg –, amikor hiába kért erre teret a laptól, nem kapott, mindkét cikk után visszautasították. A szerkesztők azt tanácsolták neki, hogy írását tegye közzé kommentként a cikk alatt. 

Ez Kovács szerint annak szerkesztői megfelelője volt,

mintha a középső ujjukat mutatták volna fel neki. 

Kovács szerint a harmincévesnél idősebb magyarok számára ismerős az eset: hasonló cenzúra működött a kommunista Magyarországon is, ahol a sajtó csak a pártelőírásoknak megfelelő véleményeket hozta, és akik kíváncsiak voltak az igazságra, a sorok között voltak kénytelenek olvasni.