Kovács Zoltán államtitkár leendő lapja szerint igazi jó vadászmóka nejlonzsákban büdös vadhúst dobálni a patakba

2019. július 8., 18:09

Szerző:

„Azok a szép napok..." címmel nosztalgikus írás jelent meg a hivatalos vadászlap, a Nimród friss, 2019. júliusi számában. Mint arra az Index olvasója felhívta a figyelmet, a Solymos Tóni által jegyzett, mókás vadászkalandokat felelevenítő cikkben olyan részletek is szerepelnek, ami sokakban ellenérzést kelthet.

Az ötödik, utolsó anekdota egy a nyolcvanas évek közepén a Bakonyban elejtett vaddisznóról szól. A szerző és két prominens vadásztársa éjszakai

vadászatra indultak az erdőbe autóval. 

Egyszer csak az autó fényszórója egy két mázsa körüli állatot világított meg.

„Pista azonnal kiugrott és lőtt" – írta a szerző.

A vaddisznónak még volt ereje elmenekülni, végül az elpusztult állatot egy szakadékban találták meg. A tetem megtalálása, felhozatala és feldolgozása között azonban rengeteg idő telt el és a hús megromlott. A visszaemlékezés szerint a Budapestre visszaérkező szerző a következőképp szabadult meg az emberi fogyasztásra alkalmatlan, megbüdösödött hústól:

vissza az egészet a nejlonzsákba – irány a Rákos-patak 

Az anekdotából kiderül az is, társai hasonlóképp jártak el.

A lap jelenlegi, leköszönőfélben lévő főszerkesztőjét 30 év után, 2019. július 27-től Kovács Zoltán egykori kormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár vált a lapvezetői székben. Kovácsot maga a nemzet fővadásza, Semjén Zsolt nevezte ki.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.