Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Rasszista és antiszemita megjegyzéseket tett a budapesti vadászati világkiállítás szervezőbizottságának tagja, Angela Merkelt „barom lengyel zsidónak” nevezte

2019. szeptember 25. 10:23 - szerző: 168 Óra

Nyílt levélben készülnek elhatárolódni a Magyar Solymász Egyesület (MSE) tagjai a szervezet rasszista kijelentéseket tevő elnökétől, Prágay Istvántól, mert nem akarják, hogy a nemzetközi kapcsolatokkal bíró, 80 éves múltú egyesületet durván rasszista megnyilvánulásokkal mossák össze – írja a hvg.hu.

Prágay István a 2021-es vadászati világkiállítás szervezőbizottságában is képviseli a solymásztársadalmat. A rendezvényre a tervek szerint nemcsak európai, hanem arab, vagy ázsiai, afrikai résztvevőket is várnak. A solymászok attól is tartanak, hogy nemcsak rájuk, hanem a teljes magyar vadásztársadalomra szégyent hoz az MSE elnöke.

Prágay István alpári stílusú kirohanásaira a Magyar Vadászíjász Egyesület titkárának blogbejegyzése alapján a Magasles vadászati szakblog hívta fel a figyelmet vasárnap. A nemrég a kormányhoz közel került százéves múltú vadászati szaklap, a Nimród szerkesztőbizottságába is delegált fősolymász eszerint

egyes színes bőrű futballistákat „niggereknek”, a bevándorlók egy meg nem határozott csoportját „homoki niggereknek”, Angela Merkel német kancellárt pedig „barom lengyel zsidónak” nevezte.

Prágay István (jobb oldalon)
Fotó: Facebook/Prágay István

A hvg.hu azt írja, hogy a Magyar Solymászok nevű, nagyrészt az MSE tagjaiból álló zárt Facebook-csoportban napok óta folyik a vita Prágay elmozdításáról. A lap úgy tudja, hogy az MSE rendkívüli közgyűlésének összehívását is kezdeményezik, hogy elszámoltassák kijelentéseiről az elnököt.

Az MSE egy volt vezetőségi tagja és több jelenlegi tagja is arról számolt be a hvg.hu-nak, hogy Prágayval más gondok is vannak. Évek óta nem oszt meg állítólag semmilyen információt a tagsággal az egyesület anyagi helyzetéről, gazdálkodásáról, pontos taglétszámáról, emellett az egyesület nevében pályázik különböző minisztériumoknál úgy, hogy arra a közgyűlés nem adott neki felhatalmazást.

A tagok egy része most abban bízik, hogy vagy lemond az elnök, vagy a tervezett rendkívüli közgyűlésen sikerül elmozdítani.

Prágay időközben eltávolította Facebook-profiljáról az idézett bejegyzéseket. A portál érdeklődésére nem akarta kommentálni a történteket.